Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
/ / /

 

D'autres commentaires apportés par les membres de l'équipe belge présente à Jabastas pour ces vendanges 2012.

 

Cette fois il s'agit de Patrick, présent pour la 6 ème année consécutive, qui nous livre ses impressions et nous raconte quelques souvenirs personnels :

 

 

  

2007 1ste maal in ons leven

2008 Zoals verwacht

2009 2de jaar zonder regen

2010 Nog steeds niet alles gezien

2011 Het leuke eraan, wij blijven nog steeds onszelf

En nu 2012

110-copie-1.JPG

Voor de 6de maal op rij hebben wij het genoegen om deel  te nemen aan deze mooie gebeurtenissen waar wij, Belgen, jaarlijks naar uitkijken.

Wat ons steeds blijft verbazen is de hoeveelheid en kwaliteit van de druiven. Suikergehalte, temperatuur en kleur spelen hierbij een grote rol.

 

105-copie-1.JPG

Gelukkig wordt er nu machinaal geplukt wat niet wil zeggen dat het sorteren op de sorteertafel onvermoeibaar is.

Naargelang de hoeveelheid is het 1 of 2 dagen werken van 7u’smorgens tot ???

Moe, maar zeer tevreden werpen wij een blik naar de kwaliteit en  hoeveelheid die er dit jaar geproduceerd werd.

141.JPG

Naar jaarlijkse gewoonte volgt er na het plukken het traditionele diner waarbij Alain ons de prachtige wijnen van Jabastas  voorschotelt.

Zowel de oude als de nieuwe gebottelde wijnen worden geopend en met smaak geproefd.

144.JPG

Naargelang de dagen dat we in Bordeaux verblijven, keren we steeds terug naar het domein om de verdere evolutie te bekijken.

188.JPG

Met spijt in ons hart moeten we dan afscheid nemen van Patrick en Isabelle die daar prachtig werk verrichten, om dan terug naar België te keren.

Op naar 2013, een jaar om terug naar uit te zien.

Patrick S.

 

Partager cette page
Repost0

Un Château en Bordelais

Sur la commune d'Izon, entre Libourne et Bordeaux, se niche le vignoble du Château de Jabastas.

Le domaine couvre onze hectares de terrasses alluviales, sur la rive gauche de la Dordogne.

Fidèles à l'encépagement libournais (à dominante de merlot, complété de cabernet sauvignon et de cabernet franc), nous élaborons des vins gourmands, soyeux mais non dénués de caractère.

 

Vendanges-au-Chateau.jpg

Recherche

Nous contacter

Alain Vercouter, Château de Jabastas

35 avenue des Prades

F-33450 Izon

Téléphone: +33(0)5 57 84 97 13

 

Courriel: cliquez ici

Bienvenue Chez Jabastas

Actualités