D'autres commentaires apportés par les membres de l'équipe belge présente à Jabastas pour ces vendanges 2012.
Cette fois il s'agit de Patrick, présent pour la 6 ème année consécutive, qui nous livre ses impressions et nous raconte quelques souvenirs personnels :
2007 1ste maal in ons leven
2008 Zoals verwacht
2009 2de jaar zonder regen
2010 Nog steeds niet alles gezien
2011 Het leuke eraan, wij blijven nog steeds onszelf
En nu 2012
Voor de 6de maal op rij hebben wij het genoegen om deel te nemen aan deze mooie gebeurtenissen waar wij, Belgen, jaarlijks naar uitkijken.
Wat ons steeds blijft verbazen is de hoeveelheid en kwaliteit van de druiven. Suikergehalte, temperatuur en kleur spelen hierbij een grote rol.
Gelukkig wordt er nu machinaal geplukt wat niet wil zeggen dat het sorteren op de sorteertafel onvermoeibaar is.
Naargelang de hoeveelheid is het 1 of 2 dagen werken van 7u’smorgens tot ???
Moe, maar zeer tevreden werpen wij een blik naar de kwaliteit en hoeveelheid die er dit jaar geproduceerd werd.
Naar jaarlijkse gewoonte volgt er na het plukken het traditionele diner waarbij Alain ons de prachtige wijnen van Jabastas voorschotelt.
Zowel de oude als de nieuwe gebottelde wijnen worden geopend en met smaak geproefd.
Naargelang de dagen dat we in Bordeaux verblijven, keren we steeds terug naar het domein om de verdere evolutie te bekijken.
Met spijt in ons hart moeten we dan afscheid nemen van Patrick en Isabelle die daar prachtig werk verrichten, om dan terug naar België te keren.
Op naar 2013, een jaar om terug naar uit te zien.
Patrick S.