Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
/ / /

 

Suite des commentaires de quelques membres de l'équipe de vendanges. Aujourd'hui, nous donnons la parole à Chris, spécialiste de la médecine physique et revalidation, directeur d'une clinique du Brabant Flamand et ami fidèle de Jabastas, qui a déjà participé à 5 vendanges depuis 2007.

  

"Ik wist niet dat er naast leven als God in Frankrijk, zoiets bestond als werken als God in Frankrijk!"

285.JPG

"Het is dan ook een hele dankbare eer te  mogen deel nemen aan de wijndruivenoogst, iets wat gelukkig … elk jaar terugkomt!"

020.JPG

"Jaja, ik weet het! Eerst zaag ik altijd over het feit dat de exacte oogstdatum niet gekend is (of bekend gemaakt wordt). Voor de zomer prikkelt men al een eerste keer ons zenuwstelsel met de mededeling dat het oogsten zal plaatsvinden in het najaar (120 dagen na de bloei), nadien zou het waarschijnlijk plaatsvinden tussen half september en half oktober, in augustus wordt het dan het laatste WE van september of het eerste van oktober, of toch misschien… "

023.JPG

"Om maar te zeggen, wij oogstdienaars hopen op en kijken uit naar de oogst, lijdend en vrezend dat het toch dat WE en niet dat WE zal plaatsvinden …  Ja die oogst, het doet ons, oogstknechten, nogal wat."

092.JPG

"Er zijn duizenden redenen om te houden van de jaarlijkse oogst. "

093.JPG

"Er is de natuur, de groene wijnranken tussen de veldwegeltjes en de rivieren van Bordeaux en omstreken, zwanger van trossen druiven, klaar om te bevallen in onze handen."

109.JPG

"Er is het weder,  ’s ochtends de ijzige kilte en vochtige mist, als een stilte voor de oogststorm, snel overgaand in een gouden najaarszon met zalige stralen in een azuurblauw decor.  Er is de –al dan niet- gezonde stress van de wijnbouwer, die snel de kleur en rijkdom van de oogst zal weten te appreciëren. "

135.JPG

"Onze stress verdwijnt zodra de eerste kille, zoete druiven glijden door onze handen, en dan al weet je, het kan niet meer stuk.  Er is de sfeer onder de oogsthelpers, open en gezond, liefdevol plagerig en plagend vol vriendschap, het samen genieten en genietend samenzijn. Er is die middagpauze, onder de zalige zon du pain, du vin en allerlei fromages, met jabastas wijnen van verschillende cépages (hé dat rijmt). (over de oogst schrijven maakt eenieder al dronken…). "

228.JPG

"Er is de gezonde vermoeidheid van een ganse dag zalig werken in vriendschap, onder de zalige zon, in de open wijngaardnatuur. Er is tot slot de avondceremonie: de zalige douche die het suiker van je leden laat afdruipen, het omkleden voor de gezamenlijke oogstvriendenmaaltijd met degustatie van –wat dacht je – Jabastas, het napraten over alweer een geslaagde oogst, uitdeinend in een zoet slaap…"

234.JPG

"Verdorie! Wanneer is de oogst in 2013, in de herfst zeker?!

Naast leven als God in Frankrijk, bestaat er dus wel degelijk werken als God in Frankrijk…"

Chris T.

 

 

Partager cette page
Repost0

Un Château en Bordelais

Sur la commune d'Izon, entre Libourne et Bordeaux, se niche le vignoble du Château de Jabastas.

Le domaine couvre onze hectares de terrasses alluviales, sur la rive gauche de la Dordogne.

Fidèles à l'encépagement libournais (à dominante de merlot, complété de cabernet sauvignon et de cabernet franc), nous élaborons des vins gourmands, soyeux mais non dénués de caractère.

 

Vendanges-au-Chateau.jpg

Recherche

Nous contacter

Alain Vercouter, Château de Jabastas

35 avenue des Prades

F-33450 Izon

Téléphone: +33(0)5 57 84 97 13

 

Courriel: cliquez ici

Bienvenue Chez Jabastas

Actualités